Vorige Start Omhoog Volgende

"Sentimenteel" zei de geit ...

"Hypocriet" zei de kat 

Tegenwicht weblog # 124, 

20 december 2009

 

Geiten

"Als huiskat hoorde ik, de Tegenwicht kat, mijn baas alsmaar zorgelijk mompelen "och, die geiten ...". Dus ging ik op pad naar de nabijgelegen kinderboerderij. Ik sloop bij de geiten naar binnen en vroeg wat er aan de hand was. De geiten barstten in gejammer uit. 

'Wij hebben het hier goed, maar onze hele familie is ziek en wordt nu uitgeroeid; duizenden geiten gaan er aan! 

Er heerst een Q-koorts. Die heet zo omdat de mensen eerst niet wisten wat het was, maar nu weten ze het donders goed: het is besmettelijk voor de mens. Dus gaan wij er aan. 

"To be or not to be, that's the Q", zei de oude bok.

De mensen wisten het al veel eerder, maar hun regering deed niets, tot het nu te laat is. Eerder ingrijpen had geiten gekost, maar niet zo veel als nu. Zelfs gezonde geiten en misschien ook nog bokken. En voortplanten is er dan niet meer bij. Het is nu zo erg dat zelfs de mensen medelijden met ons hebben en de minister beelden van de massaslachting wil voorkomen omdat de mensen dan sentimenteel worden.'

Sentimenteel? Hypocriet!

'Hmmm', zei ik. 'Sentimenteel? Omdat er van die lieve geitjes dood gaan? Waarom houden ze die? Toch om een jaartje later te slachten en op te eten? Sentimenteel? Aan m'n staart! Hypocriet, dat zijn ze! Vleeseters, bah!'

'Maar jij eet toch ook vlees?'

'Ja, muizen! Anders zou er een muizenplaag zijn! Puur natuur! En wij stoppen die muizen niet met honderden in een te klein hok en geven ze geen onnodige antibiotica!'

'Die klacht hebben wij ook, maar niet zo erg als de varkens. Ga daar maar eens vragen!'

Varkens

Dus ging ik naar de varkens en vroeg hoe het zat. Ook zij begonnen te jammeren. 

'Wij hebben het hier goed, maar onze soortgenoten worden bij honderden in te kleine hokken gestopt. En alsmaar ingeŽnt terwijl ze niet ziek zijn - ziek worden ze er van. 

En dan vervoerd, een vreselijke rit, opgepropt in een vrachtauto, soms helemaal naar ItaliŽ of zelfs China. 

Onze zonen worden gecastreerd - zogenaamd verdoofd dan, maar die verdoving is al zo akelig, en niks pijnstillers daarna ... dat doet de mens ons allemaal aan. En we weten: uiteindelijk eten ze ons op, die kannibalen.'

Ik wist genoeg. Ik ging maar niet ook nog naar de kippen en kalkoenen, ik verwachtte daar hetzelfde verhaal. 

Boos liep ik weer terug, peinzend. Die mens! 'Oh wat een lieve geitjes! Oh wat een leuke biggetjes!' Maar ondertussen! Hypocriet is de mens!

Hij geeft nu 'de regering' de schuld, zoals altijd. Intussen eet men maar elke dag weer vlees. 

Klimaat

De mens jammert over de CO2 uitstoot. Ook hier moeten de regeringen het maar opknappen. Maar als de Nederlander zelfs maar een dag per week geen vlees zou eten, zou het Koyoto protocol hier prima aangehouden worden. 

Ja, wij katten denken wel na hoor, wij zitten vaak te peinzen, het liefst bezien wij de mensenwereld vanaf de vensterbank. 

Mens, als je toch je wilt bezinnen met de kerst en het nieuwe jaar, denk dan eens goed na waar je mee bezig bent met die hele bio-industrie. Maak eens een goed voornemen voor het nieuwe jaar: om eens duurzaam te gaan leven, wat dichter bij de natuur, dichter bij je ware aard. Je zult er gelukkiger van worden.

Hypocriet

Of vier maar mooi kerst, mensen, met al je vlees op tafel. Maar vrede zal er daardoor niet komen, en een beter klimaat al helemaal niet. Geef de regering maar de schuld, die is daar voor. Die deugt toch nooit. En verander zelf vooral niets aan je aarde-verspillende leefwijze ... Dat is toch maar allemaal loos gepraat van de linkse elite die complotten smeedt bij het leven. Na u de zondvloed!

Meer lezen

Maar nu ga ik eens even de krant lezen. Er staat vast nog wel meer in.

Kijk maar hier onder, dat verzorgt mijn baas wel.

Ajuus, miauw!"

124 - Lees meer

Vorige Start Omhoog Volgende