Vorige Start Omhoog Volgende

Beken kleur!

Weblog Tegenwicht # 104, 2 maart 2008 - Aangevuld op 15 maart (met: bussen, aangifte, website). 

Dit maal is hier een gastschrijver aan het woord. Veel woorden heeft deze niet nodig, maar de oproep is duidelijk: 
 

[* = tadmun! = solidariteit!]

We kunnen niet langer stil blijven. In Nederland heerst een klimaat van angst en haat en een toename van racisme en islamofobie.

Het is tijd om kleur te bekennen, nu het debat gedomineerd wordt door dagelijkse tirades tegen hele bevolkingsgroepen. Nu Geert Wilders Artikel 1 van de Grondwet wil afschaffen, omdat hij "wil discrimineren".

 Steeds meer mensen hebben schoon genoeg van dit klimaat van angst en haat en kiezen vr respect, tolerantie en solidariteit. Het is tijd dat de stem van de zwijgende meerderheid gehoord wordt.

De Turkse en Arabische tekst betekent: "Manifestatie tegen  racisme en voor solidariteit" 

Dus doe mee aan de manifestatie van de stichting Nederland Bekent Kleur op zaterdag 22 maart op de Dam! Zie ook de website < http://www.nederlandbekentkleur.nl >. 

[Aanvullingen dd 15 maart 2008:] 

Bussen uit heel het land naar de Dam 

In het hele land zijn lokale groepen aan de slag met de mobilisatie voor 22 maart. De meeste mensen komen met de trein naar Amsterdam-Centraal. Maar uit diverse steden komen ook bussen naar de manifestatie op de Dam. Uit Groningen, Leeuwarden,
Heerenveen, Enschede, Gouda, Leiden, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en uit Venlo. Als je een bus organiseert vanuit jouw woonplaats geef het dan door via < nbk@xs4all.nl >. Een actueel overzicht staat op < http://www.nederlandbekentkleur.nl >.

Aangifte tegen 25 racistische uitspraken PVV 

Nederland Bekent Kleur heeft bij het Openbaar Ministerie in Amsterdam aangifte gedaan tegen de PVV. De stichting verdenkt de PVV en haar woordvoerders ervan de afgelopen jaren in 25 gevallen de anti-discriminatiewet (artikel 137) te hebben overtreden. Volgens Nederland Bekent Kleur is er in alle 25 gevallen sprake van discriminatie op basis van ras of godsdienst dan wel belediging van bevolkingsgroepen. Geert Wilders heeft zelf in interviews gezegd dat hij "wil discrimineren" en voorgesteld artikel 1 van de grondwet te schrappen. Zie ook < http://www.watwilwilders.nl >. 

Nieuwe website: watwilderswil.nl 

Nederland Bekent Kleur heeft een nieuwe website geopend, die een uitgebreid overzicht geeft van uitspraken en standpunten van Geert Wilders en de Partij voor de Vrijheid (PVV), waaronder de uitspraken waartegen aangifte is gedaan. De website maakt uitsluitend gebruik van openbare informatie, deels van de websites van de PVV en Geert Wilders zelf, en deels van Nederlandse en buitenlandse media. Sommige ontluisterende
uitspraken zijn in buitenlandse media gedaan en daardoor nog niet zo bekend, zoals Wilders die volmondig toegeeft dat de afwezigheid van migranten binnen Nederland zijn Utopia is. Lees meer op < http://www.watwilwilders.nl >.

Vorige Start Omhoog Volgende