Vorige Start Omhoog Volgende

Hoop voor de Hope Flowers School? 

Tegenwicht weblog # 76, 28 januari 2007 

De Hope Flowers School 

Dit is een school nabij Betlehem, IsraŽl, voor IsraŽlische en Palestijnse kinderen.  

"De school is sinds vele jaren bekend vanwege haar vredesopvoeding, Ons programma dat bruggen wil bouwen heeft al duizenden Palestijnse en IsraŽlische kinderen bereikt. Wij bevorderen vrede en coŽxistentie in de overtuiging dat het Palestijns-IsraŽlische conflict niet met geweld opgelost kan worden. Met ons gezamenlijke programma openen wij de weg naar dialoog en begrip. De gezamenlijke  bijeenkomsten helpen de angst en de stereotypering terug te brengen; zij helpen Palestijnen en IsraŽliŽrs de menselijkheid die zij delen terug te vinden."
(Ibrahim Issa, co-directeur van de school in een brief)

Het is de enige school van dit type in de verre omgeving. Nu omringen bulldozers de school omdat daar Het Hek wordt gebouwd op korte afstand van de school. Vanwege de korte afstand tot de route van Het Hek, 120 meter, werd voordien al bevolen de kantine van de school af te breken. 

Nu sluit Het Hek zich rond de school, die dan in bezet gebied komt te liggen en die ontoegankelijk zal worden voor IsraŽlische leerlingen. Dit ondergraaft de hele opzet van de school als vredesinstituut. 

Denk maar niet, schrijft de co-directeur, dat IsraŽl met dit hek stopt. De enige hoop is dat men er een poort in maakt die de IsraŽlische leerlingen in staat stelt de school te blijven bezoeken: een Gate of Hope. Hij vraagt daarom om een petitie te tekenen en op te sturen. Deze petitie is hier als conceptbrief bijgevoegd, als Word bestand en als Html bestand, al naar gelang men hem wil verzenden. met de adressen om hem naar toe te sturen. 

Lees, teken de petitie en verzend 'm naar een van de hier vermelde adressen!

 

 

 

 

Vorige Start Omhoog Volgende