Vorige Start Omhoog Volgende

Moet dit nou, zo inhumaan? Kent men geen grenzen?

Quis custodiet ipsos custodes?

(Wie houdt toezicht op de toezichthouders? - Latijns spreekwoord)

Tegenwicht weblog # 48, 17 maart 2006

Weer een aanklacht tegen 'de overheid', in dit geval de bewaking van Schiphol, die onder minister Donner blijkt te vallen.  

Een mevrouw uit Suriname is dusdanig slecht en hardhandig gecontroleerd op bolletjes in haar buik, dat de baby in haar buik het niet overleefde en zij dientengevolge een miskraam kreeg. 

Het wordt echt te gek nu. 

We zijn onze ambassadeur uit Suriname al kwijt om net zoiets, maar dan heel wat minder ernstig: een Surinaamse minister werd zodanig gecontroleerd, tegen alle afspraken in, dat Suriname zijn ambassadeur hier terugtrok en ook de ambassadeur zelf het voor gezien hield: in zo'n land wil ik niet zijn. 

Wie zijn verantwoordelijk? 

De ambtenaren in kwestie. Maar die worden aangestuurd, die hebben een baas die hun instructies geeft. Ook die hebben weer bazen, en zo verder tot de minister, het kabinet, de Kamer ... Het Volk regeert hier ... En hoe! 

De rechtse wind die door Nederland woei, wilde geen bolletjes hier, dus streng optreden. Men wil bewaakte grenzen, men zegt de veiligheid te willen bewaken. Maar dit slaat dus door: veiligheid? Men wordt fanatiek, men kent geen grenzen meer, geen respect meer, geen humaniteit meer. Men doet zelf hetgeen men wil bestrijden. 

De strenge lijn, de rechtse wind die geen abortus wil, pleegt hier zelf een abortus, volgens hetzelfde rechtse volksdeel: een moord. Daar schijnt levenslang op te staan volgens dezelfde rechtse gedachtegang. Of anders wel 'lang + tbs' wegens geestelijke gestoordheid.

 

Vorige Start Omhoog Volgende