Vorige Start Omhoog Volgende

Ruimingen Q-koorts

Titus Rivas, 
http://titusrivas.blogspot.com/
9 december 2009

Een paar weken voor de jaarlijkse massale kerstslachtingen weer een macaber bericht over ... 

 

... Voorgenomen ruimingen van (drachtige!) geiten en schapen

En zie: ACTIE TEGEN DE MASSALE DODING VAN GEZONDE GEITEN

Ik ben er weer net zo gechoqueerd door als destijds met de ruimingen rond de vogelgriep, de varkenspest en de gekke koeien-ziekte. Op het eerste gezicht is dat heel onredelijk. Er worden jaarlijks immers miljoenen en miljoenen dieren onnodig gedood voor menselijke consumptie. Natuurlijk hebben we het daarbij om een veel structurelere en grootschaligere wandaad dan bij de ruimingen.

Maar ruimingen maken de harteloosheid van de vee-industrie extra voelbaar, omdat de manier waarop dieren worden 'afgemaakt' vaak nog gruwelijker dan gemiddeld lijkt, omdat hun lijken worden vernietigd en omdat de dieren in veel gevallen niet eens ziek zijn. 

Als men ook maar iets om landbouwhuisdieren gaf, dan zouden dieren in ieder geval niet volkomen zinloos - zuiver uit economische motieven - gedood worden als ze niet ziek waren, en dan zouden dieren die ziek waren veterinair behandeld worden. 

De ruimingen zijn daarom zo schokkend omdat ze aantonen dat commerciŽle, rendabele (en dus door de meeste consumenten voldoende bekostigde) veeteelt per definitie haaks moet staan op zelfs maar de meeste elementaire diervriendelijkheid.

Go vegan!

Vorige Start Omhoog Volgende