Start Omhoog

Citaten uit

Straks zijn moslims jaloers op behandeling varkens

Marianne Thieme steunde het comité van Ehsan Jami. Zij heeft zich laten meeslepen. Veel potentiële kiezers van de Partij voor de Dieren joeg zij daarmee weg.

Mohammed Benzakour schrijver, columnist, en lijstduwer bij de Partij voor de Dieren;
Trouw, 15 september 2007

[...]

Het is verschrikkelijk hoe we in dit land omgaan met weerloze kippetjes en varkentjes, maar net zo verschrikkelijk zijn die gifinjecties die we dag in dag uit menen te moeten toedienen aan onze islamitische medeburgers. Er komt misschien een dag dat de moslim jaloers wordt op onze behandeling van varkens – wat ik de varkens overigens niet misgun.

Dát is mijn probleem met dit comité en zijn protegé Ehsan Jami. Het zegt op te komen voor de vrijheid van apostasie (wat prima is) maar tegelijk krijg je er gratis een hoop bagger bij.

Is de club werkelijk geďnteresseerd in het recht op geloofsafval? De daaraan gekoppelde lijst namen van hoofdzakelijk (extreem)rechtse snit (cosmetisch aangevuld met een enkele ’linkse’ intellectueel) doet anders vermoeden.

[...]

In alles wat ik tot nog toe uit Jami’s koker heb vernomen, hoor ik de echo uit de kelders van Wilders, zij het een tikkeltje puberaler. Wilders zelf, die het comité uiteraard ’van harte’ steunt, is een wandelende splijtzwam. Een die uit is op macht door louter haat en tweespalt te zaaien – ook daar waar niks groeit.

[... ... ...]

Toch heb ik besloten als lijstduwer aan te blijven, om twee redenen. De eerste is dat mijn bekommernis en liefde voor het dier blijft bestaan, met of zonder Thieme’s handtekening. Anderzijds, opstappen bij de Dierenpartij betekent een triomf voor het comité; opnieuw slaagt het in zijn onderliggende missie: tweedracht zaaien. Daar pas ik voor.

Start Omhoog