Start Omhoog

Citaten uit

Verdonk in beroep tegen vrijlating Azam en Helgah

door INGRID WILLEMS,  De Stentor / Deventer Dagblad, 17 maart 2006


Minister Rita Verdonk van vreemdelingenzaken is in beroep gegaan tegen de vrijlating van Azam Eskestani en haar dochter Helgah Makarem uit Deventer. De uit Iran afkomstige moeder en dochter zijn volgens de minister wel degelijk terecht in bewaring gesteld met als doel uitzetting naar thuisland Iran.

In het beroep gebruikt de minister dezelfde argumenten als die onlangs door de Immigratie- en Naturalisatiedienst tijdens de rechtszitting in Assen naar voren werden gebracht. Onder meer het niet in het bezit hebben van een paspoort en het feit dat moeder en dochter geen inkomsten hebben, zijn voor de minister reden hen naar thuisland Iran terug te sturen. Daarnaast lag er volgens de IND op het moment van de inbewaringstelling geen nieuw verzoek voor het verkrijgen van een verblijfsvergunning. Die is inmiddels wel door advocaat Petkovski aangevraagd.

De advocaat was gisterochtend met stomheid geslagen toen hij vernam dat de minister in hoger beroep gaat. 

[...] 

Angst

[...] 

Azam Eskestani en Helgah Makarem werden ruim drie weken geleden door de vreemdelingenpolitie van hun bed gelicht en in bewaring gesteld in uitzetcentrum Zestienhoven in Rotterdam. Daar verbleven ze twee weken totdat de rechtbank in Assen de onrechtmatigheid van de vastzetting vorige week woensdag uitsprak. Diezelfde dag nog werden moeder en dochter herenigd met man en vader Reza Makarem. Azam en Helgah vechten al vijf jaar voor een verblijfsvergunning. Reza Makarem kreeg vier jaar geleden een verblijfsvergunning.

[...]

 

Start Omhoog