Vorige Start Omhoog Volgende

Citaten uit

Mevrouw Verdonk, kun je kinderen dit wel aandoen?

Zutphen Henk Groeneveld, Trouw, Brieven, zaterdag 18 juni 2005

[...] 

Natuurlijk is het hele uitzettingsbeleid complex en is het moeilijk recht te doen aan de betrokkenen en de samenleving, maar bij mij blijft het een groot gevoel van onrecht en harteloosheid opleveren. Onrecht en onverschilligheid voor de kinderen die hier al het grootste deel van hun leven zijn of zelfs hier geboren zijn. Het wordt hun allemaal in één klap afgenomen.

Ik weet dat kinderen flexibel zijn, maar kun je hen dit wel aandoen? Naar mijn mening niet. Het contrast is zo enorm groot en bovendien komen ze vaak in grote armoede, en niet te vergeten gevaarlijke omstandigheden terecht. Veel landen waarnaar vluchtelingen worden teruggestuurd zijn nog tamelijk onstabiel. 

[...] 

Nu kun je stellen dat het de verantwoordelijkheid van hun eigen ouders is, hadden ze maar hun land niet moeten ontvluchten of hier kinderen moeten verwekken. Maar moet je dan de kinderen het kind van de rekening laten zijn? Vaak heb ik al grote weerzin gevoeld tegen dit beleid, nu en dan heb ik begrip voor de bedenkers en de uitvoerders er van. 

Maar uiteindelijk is mijn conclusie: wreed en een grove schending van de kinderrechten.

Dat het zover is gekomen met Nederland.

 

Vorige Start Omhoog Volgende