Start Omhoog

Citaten uit

Kamer wil pedoclub Martijn verbieden

NRC 19 oktober 2011

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil pedofielenvereniging Martijn verbieden. Dat blijkt uit een rondgang langs de fracties.

CDA, PVV, SGP, ChristenUnie en PvdA willen dat minister Opstelten (Veiligheid en Justitie, VVD) een verbod op de vereniging mogelijk maakt.

„Als die mogelijkheid er nog niet is, moet die er komen”, zegt Tweede Kamerlid Khadija Arib (PvdA). De VVD twijfelt nog.

[...]

Het Openbaar Ministerie onderzoekt of de pedoclub verboden kan worden. Aanvankelijk leek dat onmogelijk, omdat er geen strafbare feiten binnen de vereniging plaatsvonden.

[...]

Mocht het niet tot een verbod komen, dan wil de politiek dat minister Opstelten ingrijpt. Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat de minister de wettelijke mogelijkheid moet scheppen om de vereniging te verbieden.

Volgende week debatteert de Kamer over een burgerinitiatief van Hagenaar Henk Bres. Hij begon een petitie voor een verbod op de pedofielenvereniging. Die werd door 72.000 mensen ondertekend, ruim voldoende om behandeling in de Kamer af te dwingen.

„Het is tijd om in te grijpen”, vindt PvdA’er Khadija Arib. [...]

Ook Arie Slob, fractievoorzitter van de ChistenUnie, is voorstander van een verbod. [...]

Start Omhoog