Start Omhoog Volgende

Citaten uit

'130 op snelweg lokt reiziger trein uit'

Alwin Kuiken - Trouw, 12 oktober 2010

Meer verkeer en meer ongelukken. Dat verwachten experts wanneer het kabinet Rutte de maximumsnelheid naar 130 kilometer per uur verhoogt, zoals het in het regeerakkoord heeft aangekondigd.

[Meer verkeer]

Reizigers die nu lange afstanden naar de Randstad per trein afleggen, kiezen voor de auto als ze straks 130 mogen, voorziet verkeersadviesbureau Goudappel Coffeng.

[...]

Adviseur Henk Tromp:

De toename bedraagt enkele procenten. Dat lijkt weinig, maar als je kijkt hoeveel moeite de overheid doet om het verkeer met n procent te verminderen, is dat heel veel.

Tromp voorspelt langduriger files rond knooppunten waar die voormalige treinreizigers op ander verkeer stuiten.
[...]
Op die plekken staan ook nu al dagelijks lange files.

[...]

[Meer ongelukken]

De ANWB en Goudappel Coffeng zijn het erover eens dat de verhoging van de snelheidslimiet zal leiden tot meer verkeersslachtoffers.

[...]

Beiden zijn zo stellig omdat tachtig procent van de aanrijdingen op de snelweg bestaat uit kop-staartbotsingen. Het merendeel daarvan wordt veroorzaakt door snelheidsverschillen. Die zullen na verhoging van de maximumsnelheid alleen maar toenemen, evenals de daaruit volgende files. Daar komt bij dat boven een snelheid van vijftig kilometer per uur de ernst van een ongeval met tien vijftien procent toeneemt.

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) geeft als handhaver liever geen mening, maar toont zich wel bezorgd. Veel weggebruikers rijden volgens woordvoerder Frans Zuiderhoek nu al systematisch te hard vanwege de meetcorrectie bij snelheidscontroles.

[...]

Die hoge snelheden zijn volgens KLPDer Zuiderhoek zorgwekkend, omdat de remweg snel toeneemt. Bij een snelheid van 120 kilometer per uur bedraagt die 103 meter, zegt hij, bij 130 kilometer per uur is dat al 118 meter.

Start Omhoog Volgende