Start Omhoog

Citaten uit

Hele VVD moet onderzocht

Debat Hirsi Ali

Jan Blokker, De Volkskrant, 15 mei 2006


[...]

Onthou: alle liberalen wisten dat iemand die kon liegen of het gedrukt stond, in de naam van koningin, vaderland en misschien zelfs God, voor de VVD het parlement was binnengezworen.
Alleen bij de VARA wisten ze al die tijd van niks. Daar maakten ze in de rubriek Zembla dus een documentaire waarin de fraude van Ayaan Hirsi Ali werd onthuld alsof ze er na diepgaand onderzoek achter waren gekomen dat SomaliŰ in Afrika ligt. Die documentaire sloeg in als een bom bij hoogleraar naturalisatierecht RenÚ de Groot, die meteen verklaarde dat als mevrouw Hirsi Ali werkelijk op onrechtmatige wijze aan haar Nederlanderschap was gekomen, ze ogenblikkelijk haar paspoort moest inleveren. Asieladvocaten en Hilbrand Nawijn aarzelden niet hem bij te vallen, onder het vrome motto dat anders rechtsongelijkheid zou dreigen.

[...]

Is er rechtsongelijkheid als Ayaan Hirsi Ali een zetel in de Tweede Kamer mag blijven bezetten, terwijl Ta´da Pasic in haar zielige eentje eindexamen vwo moet doen in Sarajevo? Absoluut.
Maak je de rechtsongelijkheid ongedaan door Ayaan Hirsi Ali net zo te behandelen als Ta´da Pasic, en haar morgen op het vliegtuig te zetten naar een land dat ze zelf mag verzinnen? Absoluut niet.

Je maakt de rechtsongelijkheid van mevrouw Verdonk ongedaan door Ta´da Pasic onmiddellijk terug te halen, zodat ze aanstaande donderdag temidden van haar vrienden en vriendinnen, in Winterswijk aan haar biologie kan beginnen. Je maakt de rechtsongelijkheid van mevrouw Verdonk verder ongedaan door al haar slachtoffers - van Salomon Kalou, via Iraakse gezinnen en Iraanse christenen tot aan de Congolese vluchtelingen en de 26 duizend overigen - hetzelfde feestelijke paspoort te geven als waarmee Ayaan Hirsi Ali werd begunstigd toen ze had gelogen of het gedrukt stond. Alle asielzoekers liegen, zei trouwens een asielzoeker.

En altijd opwinding als het over de beschermelinge van de VVD-fractie gaat. Opwinding en verdachtmaking. [...]
Wat heeft Verdonk dus precies te onderzoeken?
Zichzelf. En haar partij.

 

Start Omhoog