Start Omhoog

Citaten uit

Op Duitse elite-school hoorde seksueel misbruik er gewoon bij

Duizenden strafbare handelingen zijn allemaal verjaard

Antoine Verbij, Berlijn, Trouw 24 maart 2010

Het seksueel misbruik op de Odenwaldschule in Heppenheim (Hessen) blijkt omvangrijker dan aanvankelijk werd gedacht. Van 1966 tot 1991 zijn waarschijnlijk honderd leerlingen regelmatig seksueel lastiggevallen door acht leraren. Experts rekenden voor dat het bij elkaar om duizenden strafbare handelingen gaat, die echter allemaal zijn verjaard.

[...]

De verbijstering in Duitsland is groot, omdat het nu eens geen religieuze instelling betreft maar een seculier elite-internaat dat als zeer vooruitstrevend bekend staat.

[...]

Bestsellerauteur Amelie Fried beschrijft in de Frankfurter Algemeine hoe leerlingen in 'families' samenleefden, met een leraar als 'vader'. Regelmatig mengde de leraar zich onder de douchende meisjes of verleidde hen tot het spelen van strippoker. Van jongens hoorde Fried hoe hun vader-leraar hen 's morgens wekte door met zijn hand in hun kruis te aaien.

In het weekblad Der Spiegel schrijft journalist Tilman Jens over openlijke relaties tussen leraren en leerlingen en over een homoseksuele leraar die met vier knapen een afzonderlijk huis bewoonde.

De woorden 'misbruik' en 'ontucht' bestonden in de jaren van de seksuele revolutie niet, schrijft Jens: Fried en Jens schrijven met veel liefde over de vrijheid, de democratie en het stimulerende leerklimaat op de school.

[...]

Start Omhoog